Configuration Universal import / export

«StartZurück12WeiterEnde»
15.07.2015 14:33
#1
smgroup
Joomshopping forum user no avatar
Name: Mario
13.07.2015
Posts: 6
Quote
Configuration Universal import / export

Hi, I purchased and installed universal import / export . I proceeded to make the configuration but I have a little problem , where you check url ( url should be the article ) the field is empty , then where cue pictures me url article , and , surprisingly, almost to last me the link but if photo on an article I have pictures I create a link inleggibile automatically because it has all item photos as I would need only the link to the first picture . Can you tell me how you configure ?
thanks

http://affaristore.it/components/com_jshopping/files/importexport/unicsvexport/uniexport.csv


Joomla: Joomla! 3.4.1 Stable
JoomShopping: Version 4.10.0
PHP: 5.5.21
MySQL: 5.5.5-10.0.19
Website Url: affaristore.it
 
15.07.2015 15:37
#2
smgroup
Joomshopping forum user no avatar
Name: Mario
13.07.2015
Posts: 6
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

I also wanted to ask you to configure a field and make sure that always gives the number 10. I'll explain each line I need a separate field of pipe that always gives the number as 10 | 10 |
I could configure virtually any field that let me out this value
thanks

 
15.07.2015 15:50
#3
webdesigner
(Support Team)
User webdesigner
Name: Admin
05.08.2010
Posts: 16514
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

https://www.webdesigner-profi.de/joomla-webdesign/joomla-shop/forum/posts/7/2610.html

Use other Internal separator:

 
24.07.2015 15:08
#4
smgroup
Joomshopping forum user no avatar
Name: Mario
13.07.2015
Posts: 6
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

Sorry but probably not the translator has translated well what you wanted to say or else .

I noticed that you sent me something to export but I have already purchased and installed , I need to know how I can do to enter a numeric field , as other than that I have a chance to put out a type code 100 always the same for all items going to identify who needs that item that has my code


it's possible? if the translator translates wrong please let me know and if in any case to answer


Thanks and good job

 
24.07.2015 15:18
#5
webdesigner
(Support Team)
User webdesigner
Name: Admin
05.08.2010
Posts: 16514
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

Screenshot?

 
24.07.2015 15:34
#6
smgroup
Joomshopping forum user no avatar
Name: Mario
13.07.2015
Posts: 6
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

Excuse but how does one screenshot of something that is not there?

I need a number on each field ( eg | 123 | ) where I can add if I may add , and add I have to buy something else , or you can use this export that I purchased ?

 
25.07.2015 08:48
#7
webdesigner
(Support Team)
User webdesigner
Name: Admin
05.08.2010
Posts: 16514
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

| - separator.

Change separator (configuration / import export).

 
27.07.2015 12:30
#8
smgroup
Joomshopping forum user no avatar
Name: Mario
13.07.2015
Posts: 6
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

As per your indication I replaced the | (pipe ) I need with the / but I have not found the required
I leave you an example of what I got from the change

id/1
ean/SM-G925F32NIT
quantità/+
price/699
currency/EUR
Unità di Misura/
quantità disponibile/
website_product_url/"http://affaristore.it/prodotti/smartphone-samsung/samsung-sm-g925f-galaxy-s6-edge-32gb-nero-garanzia-italia.html
manufacturer/Samsung
delivery_time/1 Giorno
Nome/SAMSUNG SM-G925F GALAXY S6 32GB NERO GARANZIA ITALIA
Descrizione Breve/SAMSUNG SM-G925F GALAXY S6 32GB NERO GARANZIA ITALIA
images/http://affaristore.it/components/com_jshopping/files/img_products/samsung-galaxy-s6-edge-g925-32gb-ram-3gb-nero-garanzia-italia-offerta__5_.jpg
categories/SmartphoneSmartphone Samsung


I want to know how I can always enter a store as 101 on all products
It should come out well

id/1
ean/SM-G925F32NIT
quantità/+
price/699
currency/EUR
Unità di Misura/
quantità disponibile/
website_product_url/"http://affaristore.it/prodotti/smartphone-samsung/samsung-sm-g925f-galaxy-s6-edge-32gb-nero-garanzia-italia.html
manufacturer/Samsung
delivery_time/1 Giorno
Nome/SAMSUNG SM-G925F GALAXY S6 32GB NERO GARANZIA ITALIA
Descrizione Breve/SAMSUNG SM-G925F GALAXY S6 32GB NERO GARANZIA ITALIA
images/http://affaristore.it/components/com_jshopping/files/img_products/samsung-galaxy-s6-edge-g925-32gb-ram-3gb-nero-garanzia-italia-offerta__5_.jpg
categories/SmartphoneSmartphone Samsung
store/101 (This is the field to be added)

kindly ask you to devote two minutes to read my request since the beginning I have always wondered this , and the change you asked that of / in place of | me it was clear that you had not devoted proper attention to my question .

I ask you to answer me with the right solution
thank you

ps link file http://affaristore.it/components/com_jshopping/files/importexport/unicsvexport/uniexport.csv


Letzte Änderung: 27.07.2015 12:31
 
27.07.2015 12:35
#9
webdesigner
(Support Team)
User webdesigner
Name: Admin
05.08.2010
Posts: 16514
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

/ - bad separator

Use ; or , or [tab]

 
28.07.2015 21:46
#10
webdesigner
(Support Team)
User webdesigner
Name: Admin
05.08.2010
Posts: 16514
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

import configuration
Separator ;

See exmample file CSS

id;ean
1;SM-G925F32NIT
2;SM-G925F32BIT
3;SM-G925F64NIT


Or I do not understand your problem.

 
11.08.2015 23:07
#11
Gaspar Nagy
Joomshopping forum user no avatar
Name: Gaspar
31.07.2015
Posts: 13
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

Hi, I have 2 problems:

1., I use size based count of products. I give the count in attributes. It looks like I should give it directly in quantity field as well. Why? Orig. Joomshopping counts it for me at direct editing of the product based on attributes product quantity.

2., When I give price at price, price is working. When I give an old_price too then both of price and old_price are not good. For example € 0.04 instead of € 35. If I write prices for attributes then the prices are good in the attribute area, but in List view I see product price divided by 1000 around. How can I fix that?

Could You help to me in these questions, please.


Joomla: 3.4.3
JoomShopping: 4.10.4
PHP: 5.6.10
MySQL: 5.5.44
Website Url: missq.es but webshop is hidden now. It is under construction.

Letzte Änderung: 11.08.2015 23:07
 
11.08.2015 23:30
#12
Gaspar Nagy
Joomshopping forum user no avatar
Name: Gaspar
31.07.2015
Posts: 13
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

2nd question is solved. It was an XLS cell format issue. I use import from XLS file. When all prices are in text format that is the best.
1st question is still alive.

 
12.08.2015 07:46
#13
webdesigner
(Support Team)
User webdesigner
Name: Admin
05.08.2010
Posts: 16514
Quote
Aw: Configuration Universal import / export


1., I use size based count of products. I give the count in attributes. It looks like I should give it directly in quantity field as well. Why? Orig. Joomshopping counts it for me at direct editing of the product based on attributes product quantity.


will be fixed in new version

 
13.08.2015 10:44
#14
Gaspar Nagy
Joomshopping forum user no avatar
Name: Gaspar
31.07.2015
Posts: 13
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

Thank you very much!

 
22.08.2015 15:02
#15
webdesigner
(Support Team)
User webdesigner
Name: Admin
05.08.2010
Posts: 16514
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

Fixed in version Universal CSV Import 3.10.1

 
03.09.2015 10:50
#16
Gaspar Nagy
Joomshopping forum user no avatar
Name: Gaspar
31.07.2015
Posts: 13
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

Thank you very much, it works! :D

 
03.09.2015 10:56
#17
Gaspar Nagy
Joomshopping forum user no avatar
Name: Gaspar
31.07.2015
Posts: 13
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

I have an other problem as well. Maybe it is my mistake.
We use 2 languages: spanish and english. Joomshopping handles 2 languages for 1 category. It means a category can have 2 names because of the 2 languages. It looks like the import addon creates new category if I give only 1 category name. So if I give 2 names to a cetegory but I upload a product where I give only 1 category name import addon creates a new category with that name what I gave at product's category name and skip that category what has 2 names.
If I give both of the names of the category then it works.
Could you change the script to verify if the category name is already exists with a translation, please.

 
03.09.2015 11:06
#18
Gaspar Nagy
Joomshopping forum user no avatar
Name: Gaspar
31.07.2015
Posts: 13
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

I have an other question, please: It looks like I can use only one filename for upload. For example if I used products.xls at first time then I can use only the same filename after. I would like to use filename based on date like products-20150903.xls and products-20150904.xls, etc. Is this possible or I just made a mistake and didn't configure something well?

 
03.09.2015 16:58
#19
webdesigner
(Support Team)
User webdesigner
Name: Admin
05.08.2010
Posts: 16514
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

Gaspar Nagy - 03.09.2015 10:56
I have an other problem as well. Maybe it is my mistake.
We use 2 languages: spanish and english. Joomshopping handles 2 languages for 1 category. It means a category can have 2 names because of the 2 languages. It looks like the import addon creates new category if I give only 1 category name. So if I give 2 names to a cetegory but I upload a product where I give only 1 category name import addon creates a new category with that name what I gave at product's category name and skip that category what has 2 names.
If I give both of the names of the category then it works.
Could you change the script to verify if the category name is already exists with a translation, please.


example file?

 
03.09.2015 16:58
#20
webdesigner
(Support Team)
User webdesigner
Name: Admin
05.08.2010
Posts: 16514
Quote
Aw: Configuration Universal import / export

Gaspar Nagy - 03.09.2015 11:06
I have an other question, please: It looks like I can use only one filename for upload. For example if I used products.xls at first time then I can use only the same filename after. I would like to use filename based on date like products-20150903.xls and products-20150904.xls, etc. Is this possible or I just made a mistake and didn't configure something well?

No

 
«StartZurück12WeiterEnde»
Copyrights MAXXmarketing GmbH. All Rights Reserved